Alle artikels

Ziggo en UPC gaan hotspot-netwerken delen

Klanten van UPC kunnen binnenkort op netwerken van Ziggo, en vice versa. Dat is het gevolg van de fusie van de kabelaars. Wanneer de 'hotspotfusie' moet zijn voltooid, is op dit moment echter nog niet bekend.

Bedrijf combineert 3d-printer, freesmachine en lasersnijder in een

Het kickstarterproject 'BoXZY' om een 3d-printer, een frees en een lasersnijder te combineren tot één apparaat, moet de voordelen van FabLabs bij de doorgewinterde hobbyist thuis op het bureau brengen.

Samsung wil midrange-toestellen maken met opslaggeheugen van 128GB

Samsung wil midrange-toestellen gaan maken met een opslaggeheugen van 128GB. Het bedrijf heeft emmc-geheugen gemaakt met die capaciteit, dat volgens de fabrikant speciaal bedoeld is voor toestellen die minder duur zijn.

Microsoft brengt Windows 10-preview met transparant startmenu uit

Microsoft heeft een nieuwe testbuild van Windows 10 uitgebracht. Testers kunnen onder meer aan de slag met een transparant startmenu. Ook werkt Cortana in meer landen, maar nog niet in Nederland en België.

YUMI 2.0.1.6

Versie 2.0.1.6 van YUMI is uitgekomen. YUMI staat voor Your Universal Multiboot Installer en is een Windows-programma waarmee de installatie-iso's van een groot aantal Linux-distributies op een usb-stick geplaatst kunnen worden. Daarnaast is er ondersteuning voor Windows-installatie-cd's, antivirus-rescue-cd's en andere tools. Daardoor hoeven die niet meer eerst op een cd of dvd gebrand te worden, maar kan de installatie vanaf de zelfstartende usb-stick worden uitgevoerd.

OpenSSH 6.8

Maandag is versie 6.8 van OpenSSH uitgekomen. OpenSSH versleutelt het netwerkverkeer om afluisteren, het overnemen van de verbinding en andere netwerkaanvallen tegen te gaan. Daarnaast bevat het de mogelijkheid om zogenaamde veilige tunnels op te zetten en ondersteunt het verschillende authenticatiemethodes. OpenSSH is primair ontwikkeld voor OpenBSD, gebruikers van andere besturingssystemen kunnen hier terecht. De changelog van deze release ziet er als volgt uit:

OnePlus verhoogt prijs One-smartphone met 50 euro

OnePlus gaat volgende week de prijs van zijn One-smartphone verhogen van 299 euro naar 349 euro. De Chinese fabrikant past de prijs aan, omdat de koers van de euro afgelopen jaar is gedaald. OnePlus claimt dat het met de huidige prijs de telefoon onder kostprijs verkoopt.

Nikon D5500: vooral compacter dan zijn voorganger

De D5500 is een goede allround camera, maar de verbeteringen in vergelijking met zijn voorganger zijn beperkt. Hij is kleiner en lichter geworden en het scherm is aanraakgevoelig.

Windows 10-smartphones kunnen als usb-host gaan fungeren

Microsoft voegt USB Dual Role-ondersteuning toe aan Windows 10 en daarmee krijgen smartphones met het OS de mogelijkheid als host te dienen voor aangesloten usb-onderdelen als toetsenborden, muizen, opslagmedia en usb-hubs.

Gerucht: Samsung-foundry gaat gpu's en cpu's voor pc's produceren

Volgens Koreaanse media gaat Samsung zijn foundry-plannen uitbreiden en geleidelijk aan ook, in opdracht van anderen, gpu's en cpu's voor pc's produceren, zoals bijvoorbeeld TSMC al doet. Daarnaast zou begin volgend jaar Samsungs eigen core voor smartphone-socs er zijn.