Alle artikels

Apple ziet leveringen iPhones stijgen en die van iPads dalen

Apple heeft afgelopen kwartaal weer meer iPhones geleverd dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal geleverde toestellen ging omhoog met 12 procent. Het aantal verkochte iPads daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 9 procent.

Mozilla Firefox 31.0

Mozilla heeft versie 31 van zijn webbrowser Firefox uitgebracht. In versie 31 is Firefox onder meer in Windows in staat om .ogg mediabestanden, en pdf-documenten te openen. Verder krijgen nieuwe tabbladen een zoekveld en wordt malware automatisch geblokkeerd wanneer deze in de downloadmap terrecht komt en . Hieronder staat het complete overzicht van de verbeteringen die in versie 31 zijn aangebracht:

Mozilla Thunderbird 31.0

De Mozilla Foundation heeft na een lange tijd met updates met versienummer 24.6.x nu versie 31 van Thunderbird uitgebracht en trekt daarmee het versienummer gelijk met de browser Firefox. Mozilla Thunderbird is een opensourceclient voor e-mail en nieuwsgroepen, met features als ondersteuning voor verschillende mail- en newsaccounts, een spamfilter, spellingscontrole en een aanpasbaar uiterlijk. In deze release is onder meer het automatisch aanvullen van e-mailadresen en nieuwsgroepnamen verbeterd en wordt de verouderde en onveilige NT lan manager geblokkeerd.

Intel kondigt Pro 2500-ssd's met SK Hynix-geheugen aan

Intel heeft een nieuwe zakelijke ssd-lijn voor onder andere notebooks aangekondigd. De SSD Pro 2500 Series komt in M.2- en 2,5"-form factors beschikbaar en Intel maakt geen gebruik van geheugen van zijn eigen joint venture met Micron, maar van geheugen van SK Hynix.

Nvidia kondigt Shield Tablet officieel aan

Nvidia heeft zijn Shield Tablet officieel geïntroduceerd. De 8"-tablet krijgt een prijskaartje vanaf 299 euro, maar voor de bijbehorende joystick en cover moet bijbetaald worden. De Nvidia Shield Tablet zal vanaf half augustus in de Nederlandse winkels liggen.

Hynix: Toshiba eist 800 miljoen euro schadevergoeding diefstal flash-geheimen

Hynix stelt dat concurrent Toshiba 109,15 miljard yen, ofwel 800 miljoen euro, schadevergoeding in een rechtszaak eist. Toshiba beschuldigt Hynix van het stelen van bedrijfsgeheimen met betrekking tot nand-flashchiptechnologie.

Ombudsman: Nederlanders in buitenland kunnen nu ook DigiD aanvragen

Nederlanders die voor 1994 naar het buitenland zijn vertrokken kunnen voortaan een DigiD aanvragen, meldt waarnemend Nationale ombudsman Frank van Dooren. DigiD-beheerder Logius heeft nog geen oplossing voor andere Nederlanders die geen DigiD kunnen aanvragen.

Macrium Reflect 5.3.7109

Paramount Software heeft een nieuwe versie van Macrium Reflect uitgebracht. Met dit programma kan een diskimage van een partitie of harde schijf worden gemaakt. Macrium Reflect is gratis voor privégebruik, maar er zijn ook betaalde uitvoeringen, die extra's bieden, waaronder het kunnen maken van een bestandsback-up of een incrementele back-up, versleuteling en het terugzetten van een back-up naar andere hardware dan waarop hij is gemaakt. De standaardversie kost 45 euro, de pro-uitvoering 60 euro en de servereditie gaat voor 193 euro mee naar huis.

Onderzoekers schrappen sessie over 'ontmaskeren Tor-gebruikers' op Black Hat

Twee beveiligingsonderzoekers van de Carnegie Mellon University hebben een voordracht op de Black Hat-conferentie, waarin ze zouden tonen hoe ze Tor-gebruikers konden identificeren, geschrapt. Een commissie van de universiteit gaf geen toestemming.

Nederlandse telecomretailer The Phone House sluit 50 winkels -update

De Nederlandse onafhankelijke telecomretailer The Phone House gaat 50 van zijn ongeveer 250 winkels sluiten en 200 fulltime arbeidsplaatsen schrappen. Dat zeggen twee onafhankelijke bronnen tegen Tweakers. Het bedrijf bevestigt de berichtgeving.