Alle artikels

Instagram gaat liggende en staande foto's toestaan

Instagram heeft vandaag aangekondigd dat het ook foto's en video's gaat tonen in staande en liggende modus. De fotodeelapplicatie zegt dat sommige 'visuele verhalen' een ander formaat vereisen dan het aloude vierkant.

Apple nodigt media uit voor evenement op 9 september

Apple heeft donderdag uitnodigingen verstuurd voor een evenement op woensdag 9 september aanstaande in San Fransisco. De uitnodiging zelf werd opgesierd met de tekst "Hey Siri, give us a hint.". Het evenement wordt live gestreamed via Apple's hls-technologie.

Google verwerpt voorlopige conclusies Europese Commissie over machtsmisbruik

Google weerlegt in een formele reactie de conclusies van de Europese Commissie dat het zijn machtspositie misbruikt heeft door op pagina's met zoekresultaten systematisch zijn eigen prijsvergelijkingsproduct te bevoordelen.

Dell voorziet Alienware-laptops van automatisch overklokken

Dell heeft nieuwe Alienware-systemen aangekondigd, waaronder nieuwe laptops in de serie producten voor gamers. Dell voorziet ze van zijn eigen Dynamic Overclocking-technologie en Thunderbolt 3-aansluitingen. Ook zijn er nieuwe desktops en beeldschermen.

WinRAR 5.30 bèta 3

RAR Labs heeft de derde bètarelease van versie 5.30 van zijn archiveringsprogramma's RAR en WinRAR uitgebracht. De populaire compressietool is beschikbaar voor diverse besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en OS X. Het programma kan overweg met de gangbaarste formaten - waaronder rar, zip, cab, arj, lzh, tar, gz, ace, uue, bz2, jar, iso, 7z en z - heeft een skinnable interface, en ondersteuning voor Zip64- en multivolume-cab-bestanden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Actual Multiple Monitors 8.5.0

Actual Tools heeft versie 8.5.0 van Actual Multiple Monitors uitgebracht. Dit programma is bedoeld voor mensen die met meer dan één beeldscherm werken. Zo kan het een taakbalk en startknop op elk scherm aanbrengen. In Windows 8 werd hiervoor van Classic Shell gebruikgemaakt, maar dit mag niet meer worden meegeleverd, hoewel het er nog steeds prima mee samenwerkt. Actual Multiple Monitors kan verder een achtergrond maken die zich over alle schermen uitstrekt en voegt knoppen toe om programma's naar het andere scherm te verplaatsen of over verschillende schermen te openen.

Logitech komt met twee nieuwe gamingheadsets

Logitech komt met twee nieuwe Artemis Spectrum-gamingheadsets, de G933 en de G633 met opvouwbare microfoon. De headsets volgen de G930 en de G630 op. Beide koptelefoons komen met een 3,5mm- of een micro-usb-aansluiting. De G933 heeft ook nog een draadloze optie.

Boeing komt met automatische dronevernietigingsinstallatie

Boeing is bezig met de ontwikkeling van een laserkanon om automatisch onbemande, vliegende apparaten uit de lucht te schieten. Het laserkanon is onder andere bedoeld om privédrones die in de weg vliegen uit de lucht te schieten.

Kerbal Space Program komt ook naar de Wii U

Kerbal Space Program gaat ook voor de Wii U uitkomen. Dat blijkt uit een per ongeluk verschenen trailer op het YouTube-kanaal van Nintendo. Onlangs werden al ports aangekondigd voor de Xbox One en de PlayStation 4.

Pale Moon 25.7.0

Versie 25.7.0 van Pale Moon is uitgekomen. Deze webbrowser maakt gebruik van de broncode van Mozilla Firefox, maar is geoptimaliseerd voor moderne hardware. De Windows-versie van Mozilla Firefox wordt namelijk ontwikkeld met een zo groot mogelijke compatibiliteit in gedachte. Mede door concessies aan oudere hardware is de browser niet zo snel als hij zou kunnen zijn, aldus Pale Moon-maker Moonchild Productions.