Alle artikels

Facebook heeft anderhalf miljard actieve gebruikers

Facebook heeft bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers te kennen gegeven dat het ongeveer 1,5 miljard gebruikers heeft die maandelijks op de sociale-netwerksite inloggen. Daarvan zijn er bijna een miljard dagelijks actief. Op financieel gebied zag het bedrijf de omzet fors stijgen.

Blizzard kondigt 6 augustus nieuwe uitbreiding World of Warcraft aan

Blizzard maakt bekend over een week een nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft te onthullen. Het bedrijf gaat de nieuwe expansie tijdens een presentatie op de Gamescom in Keulen uit de doeken doen.

Samsung start massaproductie dunne 16-megapixelsensor

Samsung is de massaproductie begonnen van zijn S5K3P3-beeldsensor voor mobiele apparaten en derde partijen kunnen deze nu afnemen van het concern. Het gaat om een 16-megapixelsensor op basis van 1μm-pixels, wat de dikte sterk reduceert.

Qualcomm ondersteunt draadloos laden voor metalen smartphonebehuizing

Qualcomm heeft een manier gevonden om technologie voor draadloos laden te combineren met metalen behuizingen. De fabrikant maakt gebruik van zijn bestaande magnetische resonantie en kan daarmee met een vermogen van maximaal 22W laden.

Windows 10-upgradeproces maakt bepaalde gekraakte installaties legitiem

Illegale Windows-installaties die de maatregelen van Microsoft omzeilen door het gebruik van software als AutoKMS, hebben kans dat ze zonder problemen kunnen upgraden naar een legitieme, geactiveerde versie van Windows 10. Daarvan maken diverse gebruikers melding.

Google Translate vertaalt teksten via camera realtime naar Nederlands

Google heeft twintig nieuwe talen toegevoegd aan de camerafunctie van zijn Translate-app, waaronder Nederlands. De app maakt het mogelijk de smartphonecamera op Engelstalige teksten te richten en deze realtime te laten vertalen naar het Nederlands.

Onderzoekers misbruiken ddr3-lek vanuit webpagina

Onderzoekers zijn erin geslaagd om een bug in ddr3-geheugen te misbruiken met javascript. Daardoor kan een willekeurige webpagina bits flippen in het geheugen, zelfs als de browser in een sandbox draait en dat dus niet zou moeten kunnen.

Rainlendar 2.13 build 145 bèta

Er is een nieuwe ontwikkelversie van Rainlendar verschenen. Met dit programma is het mogelijk om een kalender op de desktop weer te geven. Rainlendar is beschikbaar voor Windows, Linux en OS X, en is volledig naar eigen hand te zetten. Zo zijn de taal en het uiterlijk aan te passen, kan een alarm worden ingesteld en kan een todo-list worden bijgehouden. Rainlendar is beschikbaar in een gratis Lite- en een betaalde Pro-uitvoering.

Chrome zet 'oninteressante' tabs op zijspoor bij weinig geheugen

Googles Chrome-team test functionaliteit die 'oninteressante' tabs uit het geheugen haalt als er te weinig beschikbaar geheugen vrij is. Bij het aanklikken van de tab wordt de pagina weer opgehaald. Onduidelijk is hoe Google bepaalt welke tabs 'interessant' zijn.

360 Total Security Essential 7.2.0.1012

Qihu 360 heeft een nieuwe versie van Total Security Essential uitgebracht. Deze gratis virusscanner van Chinese makelij maakt gebruik van verschillende engines om bestanden op kwaadaardige code te scannen. Zo is er onder meer een cloud-egine, Qihu's eigen QVMII en het benut technologie van Avira en Bitdefender. Verder is er een sandbox aanwezig en toont het geen advertenties, iets wat de gratis producten van concurrenten vaak wel doen.