Alle artikels

Apple verkoopt minder iPads

Apple heeft afgelopen maanden de groei in verkopen van iPads zien dalen. De verkoop van iPhones ging beter en steeg met 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse electronicaproducent.

Nederland gaat komende vijftien jaar geen gewapende drones inzetten

Het Nederlandse leger heeft geen plannen voor het bewapenen van drones. Het kabinet heeft wel drones besteld, maar die zullen niet worden bewapend. Dat benadrukte de minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, woensdagavond in de Tweede Kamer.

Sony brengt 4k-mediaspeler in augustus in Nederland uit

Sony heeft een mediaspeler onthuld die overweg kan met videocontent in 4k-resolutie die is geëncodeerd met hevc/h265. Volgens de fabrikant is de mediaspeler bedoeld om deze aan een 4k-televisie van Sony te koppelen. Het apparaat komt in augustus uit.

PayPal: wachtwoorden verdwijnen binnen tien jaar

Binnen tien jaar zijn wachtwoorden niet meer de standaard voor authenticatie op internet. Dat voorspelt de hoofdontwikkelaar van PayPal in een interview met Tweakers. "Als we over tien jaar nog wachtwoorden gebruiken, is er iets goed misgegaan."

Watch Dogs: vooruitblik op fijne openwereldgame

Over een maand ligt Ubisofts Watch Dogs eindelijk in de winkels. Het spel werd even uitgesteld, en dat uitstel lijkt een positief effect te hebben, zo zag Tweakers onlangs.

Survarium gaat op 25 april één dag lang in open bèta

Survarium, de spitituele opvolger van de Stalker-games, gaat een dag lang in open bèta. De free-to-play mmo-shooter zal op 25 april voor iedereen te downloaden en te spelen zijn. Later in het jaar komt er nog een langer durende open bèta.

Onderzoek: gebruik Samsung-apps blijft achter bij dat van Google-apps

De apps en het ecosysteem dat Samsung heeft ontwikkeld voor zijn Android-telefoons uit de Galaxy-serie worden volgens onderzoek nauwelijks gebruikt. Galaxy-bezitters zouden veel meer tijd besteden binnen de Google-apps.

Google maakt oude Street View-beelden toegankelijk in Time Machine-modus

Google heeft aan de Street View-modus in zijn Maps-dienst de mogelijkheid toegevoegd om oudere beelden op te vragen. De gearchiveerde Street View-afbeeldingen gaan in de zogenoemde Time Machine-modus terug tot 2007.

Free Record Shop maakt mogelijk toch doorstart

De Free Record Shop maakt mogelijk toch een doorstart. Dinsdag verklaarde de curator dat de winkels van de opnieuw failliete winkelketen gesloten zouden worden, maar de curator zou toch onderzoeken of er een doorstart kan worden gemaakt.

Wireshark 1.10.7

Versie 1.10.7 van de opensource-protocol-analyzer en -packetsniffer Wireshark is uitgekomen. Met dit programma kunnen verschillende datapakketten en netwerkprotocollen op het netwerk worden geanalyseerd. Ook kan het programma eerder opgeslagen dataverkeer als invoer gebruiken. Wireshark is geschikt voor Windows, Linux en OS X, met aparte downloads voor 32bit- en 64bit-uitvoeringen van de besturingssystemen. In deze release zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: