Alle artikels

Ziggo-klanten klagen over wegvallende wifi op 2,4GHz

Veel Ziggo-klanten met een Technicolor TC7210-modem klagen over een wegvallende wifi-verbinding. Terwijl de wifi op 5GHz blijft functioneren, valt die op 2,4GHz na een paar dagen telkens weg. De oorzaak zou de firmware zijn.

Toezichthouder: contactformulier moet via https bij bijzondere persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in een brief aan het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie laten weten dat als er bijzondere persoonsgegevens via een contactformulier verwerkt worden, dit moet zijn voorzien van een beveiligde https-verbinding.

IObit Uninstaller 5.3.0.138

IObit heeft versie 5.3 van Uninstaller uitgebracht. Met deze gratis tool kunnen programma's, apps en toolbars op een grondige manier worden verwijderd. De standaarduninstaller die de meeste programma's meeleveren verwijdert namelijk lang niet altijd alle bestanden en registersleutels die aanwezig zijn. IObit Uninstaller scant de harde schijf en het register op achtergebleven rommel en is ook in staat om in een keer meerdere programma's te verwijderen. Let tijdens de installatie even goed op, anders krijg je er ook er Driver Booster of Advanced SystemCare bij.

Amazon publiceert handleiding om Alexa-dienst te gebruiken met Raspberry Pi

Amazon heeft een handleiding op GitHub gepubliceerd aan de hand waarvan gebruikers een eigen versie van het Echo-apparaat kunnen bouwen, dat gebruikmaakt van de Alexa-spraakherkenningsdienst. De basis wordt gevormd door een Raspberry Pi.

NewsBin Pro 6.70 build 4557 bèta 9

Er is een nieuwe bètaversie van NewsBin Pro uitgekomen. Met dit programma kunnen bestanden, zoals foto's, video's en programma's, van usenet worden gehaald. Het heeft alles wat je van een usenet-downloader mag verwachten, zoals ondersteuning voor multithreading, ssl en autopar. Verder zijn er uitgebreide filtermogelijkheden en kan er van een optionele Usenet-search-service gebruikgemaakt worden. In versie 6.70 is onder meer de download-engine herschreven, is de spam logic verplaatst naar een aparte dll en definitief afscheid van Windows XP genomen.

foobar2000 1.3.10

De final release van foobar2000 versie 1.3.10 is uitgekomen. Deze populaire, lichte muziekspeler kan onder andere overweg met mp3, aac, ogg vorbis, flac, wav en wma, en beschikt over ondersteuning voor Replay Gain. Verder kan de speler verschillende formaten converteren en heeft het programma uitgebreide mogelijkheden om de tags aan te passen. Daarnaast is het mogelijk om de functionaliteit met behulp van plug-ins uit te breiden. In versie 1.3.10 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

'WhatsApp staat op 11,2 miljoen Nederlandse smartphones'

WhatsApp is aanwezig op 92 procent van alle smartphones in Nederland en maakt daarmee een gestage groei door. Facebook Messenger is aanwezig op 57 procent van alle apparaten, dat zijn er ongeveer zeven miljoen. Dat claimt onderzoeksbureau Telecompaper op basis van eigen onderzoek.

Google gaat Gmail-gebruikers duidelijker waarschuwen voor staatshackers

Google waarschuwt gebruikers van Gmail voortaan duidelijk voor hackers die in opdracht werken van een overheid. De nieuwe waarschuwing moet meer aandacht trekken dan de oude, die het bedrijf al sinds 2012 toonde.

Chatapp Line heeft een miljard gebruikers

De chatapp Line van het Koreaanse bedrijf Naver heeft een miljard wereldwijde gebruikers. Dit aantal is bereikt in vijf jaar na de release van de app. Daarmee kan de dienst zich meten met WhatsApp, dat in februari eveneens een miljard gebruikers telde.

Kingmax komt met ddr3- en ddr4-ram voor overgeklokte game-pc's

Geheugenfabrikant Kingmax brengt deze lente een nieuwe lijn ddr3- en ddr4-ram voor gamesystemen uit. De serie komt uit onder de naam Zeus en is vooral gericht op gamers die hun systemen overklokken.