Alle artikels

PostNL plaatst afhaalkluisjes voor internetaankopen op treinstations

PostNL is deze week begonnen met het plaatsen van afhaalkluisjes op grote Nederlandse treinstations, waarmee internetters hun aankopen de hele week en dag en nacht kunnen afhalen. Klanten van webwinkels krijgen een sms-bericht als het pakketje gereed ligt.

HP onthult all-in-one-pc met 3d-scanner, touchmat en projector

HP heeft een opvallende all-in-one-computer met de naam Sprout aangekondigd. Het systeem bevat geïntegreerde dieptecamera's om 3d- en 2d-scans te maken, is verbonden met een grote touchmat en bevat een beamer voor projecties op die mat.

Slowaaks bedrijf onthult vliegende auto - update

Een Slowaaks bedrijf heeft woensdag de eerste vliegende auto onthuld die op de markt moet komen. De vliegende auto kan op de weg maximaal 160 kilometer per uur en moet in de lucht ongeveer 200 kilometer per uur halen.

Destiny-uitbreiding The Dark Below verschijnt op 9 december

Activision heeft de releasedatum van de eerste uitbreiding van Destiny vrijgegeven. The Dark Below is vanaf 9 december beschikbaar en gaat los 19,99 dollar kosten, omgerekend zo'n 15,68 euro. De extra content bevat onder meer een nieuwe verhaallijn, wapens en andere uitrusting.

Reddit komt met eigen crowdfundingdienst

Communitysite Reddit begint een eigen crowdfundingsite. Iedereen met een Reddit-account kan een eigen project beginnen via Redditmade. De site wil met name projecten steunen die verband houden met subreddits, zoals merchandise voor de site-onderdelen.

Google toont werkende modulaire Project Ara-smartphone in video

Google heeft een werkende versie van Project Ara getoond. De Ara is een modulaire smartphone. In de demonstratie schuift een technicus componenten in de behuizing en start vervolgens de telefoon op. Die lijkt een oudere versie van Android te draaien.

Techland schrapt Dying Light voor Xbox 360 en PlayStation 3

Dying Light wordt niet uitgebracht voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Ontwikkelaar Techland heeft geconcludeerd dat de game te veel prestatievermogen vereist om te kunnen draaien op de oudere consoles. Het spel verschijnt enkel nog voor de PlayStation 4, Xbox One en de pc.

'Hackers breken in bij netwerk Witte Huis'

Hackers hebben het niet-vertrouwelijke netwerk in het Witte Huis, de zetel van de Amerikaanse president, gehackt. Dat meldt The Washington Post. De Amerikaanse overheid bevestigt 'verdachte activiteit' op het netwerk te hebben waargenomen.

HitmanPro 3.7.9 build 231

SurfRight heeft een update van HitmanPro versie 3.7.9 uitgebracht. Met HitmanPro kunnen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en andere vormen van malware worden verwijderd. Door op een slimme manier te scannen en gebruik te maken van cloudcomputing, voert de software een complete scan in vaak niet meer dan enkele minuten uit. Om besmettingen te verwijderen moet het programma worden geactiveerd. De eerste keer kan een gratis sleutel worden aangevraagd, maar na dertig dagen moet een nieuwe sleutel worden gekocht.

CentOS 6.6

CentOS is een opensource-besturingssysteem dat gebaseerd is op Red Hat Enterprise Linux en zich profileert voor gebruik in enterprise-omgevingen. De naam is een afkorting van Community Enterprise Operating System. In tegenstelling tot RHEL is CentOS gratis te gebruiken. Als naar populariteit gekeken wordt, staat CentOS in de laatste twaalf maanden op de negende plek. Elke twee jaar verschijnt er een nieuwe versie van CentOS, die vervolgens zeven jaar lang van updates wordt voorzien. Begin juli is versie 7.0 van CentOS uitgebracht en nu is er nog een update uit de 6.x-tak verschenen.