Alle artikels

Gerucht: Apple geeft binnenkort 15" MacBook Pro een processorupdate

Apple lijkt van plan te zijn alle modellen van de 15" MacBook Pro een processorupgrade te geven. Daarnaast zou voor het goedkoopste model een verdubbeling van de geheugenhoeveelheid van 8GB naar 16GB in het verschiet liggen, bij gelijke prijs.

Chinese overheid valt binnen bij Microsoft

De Chinese overheid is binnengevallen bij kantoren van Microsoft in vier steden in het land. Ook is er een officieel onderzoek naar het bedrijf geopend. Onduidelijk is echter waar het onderzoek precies over gaat; mogelijk gaat het om samenwerking met Amerikaanse spionagediensten.

Letse malware-auteur mag worden uitgeleverd aan VS

Een Letse programmeur die een trojan zou hebben ontwikkeld waarmee miljoenen euro's van bankrekeningen werden buitgemaakt, mag aan de Verenigde Staten worden uitgeleverd. Dat heeft het Europese Hof onlangs besloten.

Acer brengt Switch 10-hybride met fullhd-scherm in september uit

Acer brengt in september een fullhd-versie van de laptop- en tablethybride Aspire Switch 10 in Nederland uit. De kleine hybride heeft een resolutie van 1920x1200 pixels. De prijs van de kleine convertible is nog onbekend.

Nederlandse start-up ontwikkelt dataglove voor gamers

De Nederlandse start-up Manus Machinae komt met een 'dataglove' waarmee gamers spellen met handbewegingen kunnen bedienen. De Nederlanders hopen na een crowdfundingronde eind dit jaar de productie te starten van de handschoen, voor onder andere virtual reality-toepassingen.

AdwCleaner 3.300

Versie 3.300 is uitgekomen van AdwCleaner. Dit programma is bedoeld voor het verwijderen van malware, de toolbars die aan webbrowsers worden toegevoegd en zogenaamde hijackers, die onder meer de startpagina en zoekmachine aanpassen. Ondersteuning is aanwezig voor Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Nadat de scan is uitgevoerd kun je zelf bepalen wat er verwijderd moet worden. Sinds versie 3.213 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

Zoom Player 9.20

Inmatrix heeft versie 9.20 van de mediaspeler Zoom Player uitgebracht. Zoom Player is verkrijgbaar in de smaken Free, Pro en Max, waarbij voor de laatste twee respectievelijk 18,49 en 27,73 euro afgerekend moet worden. Op dit moment kunnen alleen de Pro- en Max-versies worden gedownload, de Free-versie zou spoedig moeten volgen. Op deze pagina worden de verschillende versies tegen elkaar afgezet. In versie 9.20 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Drupal 7.30

Drupal heeft versie 7.30 uitgebracht. Drupal is een in php geschreven gebruiksvriendelijk en krachtig contentmanagementplatform, waarmee bijvoorbeeld websites kunnen worden gemaakt. Sinds versie 7.0 is er een vernieuwde interface, die eenvoudiger en intuïtiever zou zijn. Er kunnen verder extra velden, gebruikers, termen, url's, afbeeldingen, lijsten met opties en nog meer aan content worden toegevoegd. Ook is een automatische test aan het framework toegevoegd om bugs in de code te kunnen opsporen.

Notepad++ 6.6.8

Versie 6.6.8 van Notepad++ is uitgekomen. Deze uitgebreide teksteditor heeft diverse mogelijkheden die vooral voor programmeurs handig zijn, zoals syntax-highlighting voor onder andere C, C++, Java, html, xml en php. Ook biedt het programma de mogelijkheid om meer dan één document tegelijk te bewerken of zelfs één document op twee verschillende plaatsen te onderhouden. Wil je de nieuwste versie gebruiken, dan zul je die zelf moeten ophalen. De ingebouwde updater van Notepad++ biedt updates namelijk pas een week na hun verschijnen aan, om eventuele ernstige bugs nog te kunnen oplossen.

Wetenschappers claimen doorbraak verbetering accucapaciteit

Wetenschappers van de Stanford-universiteit hebben naar eigen zeggen de 'heilige graal' voor accutechnologie ontwikkeld: ze claimen een stabiele anode van lithium in plaats van grafiet of silicium te hebben ontwikkeld, met behulp van een beschermende koolstof-nanolaag.