Alle artikels

Verbeterde kartonnen vr-bril krijgt iOS-app

Google heeft een nieuwe versie van zijn kartonnen vr-bril Cardboard aangekondigd. Het nieuwe ontwerp kan voortaan smartphones met schermen tot 6" huisvesten. Daarnaast komt de Cardboard-app ook beschikbaar voor iOS.

Cloud Messaging van Google krijgt ondersteuning voor iOS

Tijdens zijn I/O-keynote heeft Google aangekondigd dat zijn Cloud Messaging-platform ook werkt met Apples iOS-platform. Verder komt er een 1.3-versie van Android Studio met ondersteuning voor C++ en C, en het nieuwe Polymer moet webapps laten lijken op native apps.

Offline zoeken en navigeren komt naar Google Maps

Google gaat ervoor zorgen dat zijn Maps-dienst offline beter bruikbaar wordt. Zo kan zonder internetverbinding naar plaatsen worden gezocht, maar wordt het ook mogelijk om de navigatiefunctionaliteit offline te gebruiken.

Google belooft gratis onbeperkte opslag op nieuw Photos-platform

Google heeft Photos aangekondigd, een platform voor het opslaan, bekijken en beheren van foto's en video's. Google Photos belooft onbeperkte opslagcapaciteit aan te bieden voor foto's tot 16 megapixel of video's tot 1080p. Ook de apps zijn verbeterd.

Google maakt Now slimmer en biedt contextafhankelijke informatie in apps

Google heeft verbeteringen aangekondigd voor zijn spraak- en informatiedienst Now. De software wordt in staat om de content op het scherm te interpreteren en op basis daarvan relevante opties en informatie aan te bieden.

Nest en Google kondigen Brillo en Weave aan voor iot-toepassingen

Google heeft samen met developers van Nest Brillo aangekondigd, een uitgekleed OS voor internet-of-things-hardware. Daarnaast komt Google met Weave, een communicatielaag om hardware op basis van Brillo te laten communiceren met onder andere Android-apparaten.

Google toont features van Android M

Google heeft tijdens de keynote van de I/O-ontwikkelaarsconferentie een preview-versie van Android M getoond. Android M biedt het betaalsysteem Android Pay, een nieuw app-permissiemodel, custom tabs en een verbeterd energiebeheer.

Avago neemt Broadcom over voor 37 miljard dollar

De Singaporese annex Amerikaanse halfgeleiderfabrikant Avago heeft chipbedrijf Broadcom overgenomen. Met de overname is een bedrag van 37 miljard dollar, omgerekend 34 miljard euro, gemoeid waarmee het de grootste overname tot nu toe in de halfgeleiderindustrie is.

Mmog WildStar wordt gratis speelbaar

De mmog WildStar wordt in het komende najaar een gratis te spelen titel, zo hebben Ncsoft en Carbine Studios bekendgemaakt. Met het afschaffen van de verplichting abonnementsgeld te betalen hopen de makers meer gamers te verleiden.

AMD introduceert A10-7870K-apu met 'virtual screen resolution'-ondersteuning

AMD heeft de eerste apu in een reeks Kaveri-refreshes aangekondigd: de A10-7870K. De A10-7870K heeft iets hogere kloksnelheden dan de A10-7850K en de apu biedt ondersteuning voor 'virtual screen resolution'.