Alle artikels

Google: quic-protocol maakt laden van webpagina's sneller

Volgens Google kan het zelfontwikkelde quic-protocol zorgen voor een forse verbetering in de laadsnelheid van internetpagina's. Het bedrijf heeft het protocol in de afgelopen tijd getest en meldt dat een groot deel van de verbindingen baat heeft bij het protocol.

LibreOffice 4.4.3 RC 1

De eerste releasecandidate van LibreOffice versie 4.4.3 is verschenen. Dit opensource-officepakket is ontstaan als afsplitsing van OpenOffice en wordt geleverd met tekstverwerker Writer, spreadsheetprogramma Calc, presentatieprogramma Impress, tekenprogramma Draw, databaseprogramma Base en Formula, een applicatie om wetenschappelijke notaties mee te maken. Uitgebreide informatie over de veranderingen in versie 4.4.0 kunnen op deze pagina worden gevonden. Sinds versie 4.4.2 zijn nog tachtig problemen verholpen.

Kerio Connect 8.4.3

Kerio Technologies heeft versie 8.4.3 van zijn mailserversoftware uitgebracht. Kerio MailServer, beschikbaar voor Windows, Linux en OS X, stelt je in staat om via pop3, imap4 of wap e-mail te ontvangen en te versturen. Daarnaast bestrijden de ingebouwde virus- en mailfilters malware en spamberichten. De gegevens van de gebruikers kunnen in Kerio worden ingevoerd, maar ook uit Microsoft Active Directory of Apple Open Directory worden gehaald. Met de Kerio Outlook Connector is het mogelijk om Microsoft Outlook 2000 en hoger op de werkstations te gebruiken.

Tixati 2.11

Versie 2.11 van Tixati is uitgekomen, de eerste stabiele uitgave uit de 2.x-serie. Tixati is een uitgebreide, lichtgewicht en efficiënte bittorrentclient met ondersteuning voor dht, magnet-links en rss-feeds. Het programma geeft uitgebreide informatie over alle aspecten van de download en het in- en uitgaande netwerkverkeer. Downloads zijn beschikbaar voor Windows en Linux. Het programma toont geen advertenties, in tegenstelling tot bijvoorbeeld µTorrent. Versie 2.11 wordt met de volgende aantekeningen geleverd:

Whatsapp krijgt cloudbackup via Google Drive

Whatsapp-gebruikers krijgen via een software-update de mogelijkheid om hun berichten, foto's en video's op te slaan in Google Drive. Dat moet het terugzetten van backups gemakkelijker maken. De dienst heeft inmiddels 800 miljoen actieve gebruikers.

Notepad++ 6.7.7

Versie 6.7.7 van Notepad++ is uitgekomen. Deze uitgebreide teksteditor heeft diverse mogelijkheden die vooral voor programmeurs handig zijn, zoals syntax-highlighting voor onder andere C, C++, Java, html, xml en php. Ook biedt het programma de mogelijkheid om meer dan één document tegelijk te bewerken of zelfs één document op twee verschillende plaatsen te onderhouden. Wie de nieuwste versie wil gebruiken moet deze zelf downloaden. De ingebouwde updater van Notepad++ biedt updates namelijk pas een week na hun verschijnen aan, om eventuele ernstige bugs nog te kunnen oplossen.

'Russische hackers gebruikten exploits in Flash en Windows om VS te hacken'

Volgens een beveiligingsbedrijf hebben Russische hackers gebruik gemaakt van zero-day-kwetsbaarheid in Adobe Flash en Windows voor het inbreken op Amerikaanse systemen. Eerder drongen Russen vermoedelijk de systemen van het Witte Huis binnen.

Wine 1.7.41

Er is met versienummer 1.7.41 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api. De software maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD en Solaris te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgave.

De Wet van Moore is jarig: al vijftig jaar leidraad naar kleinere chips

De gevleugelde uitspraak van Gordon Moore is in de loop der tijd hier en daar wat getweakt en viert op 19 april zijn vijftigste verjaardag.

Fans vieren grootste Star Wars-feestje tot nu toe in Amerikaanse stad Anaheim

The Force is strong with these ones. Fans van Star Wars vieren dit weekeinde in de Amerikaanse stad Anaheim de Star Wars Celebration. Met een nieuwe film in aantocht werd het Convention Center aldaar het podium voor het grootste Star Wars-feestje dat ooit gehouden is.