Alle artikels

WSJ: Google werkt aan tweede vr-bril met eigen scherm en processor

Google werkt niet alleen aan een nieuwe vr-viewer voor smartphones, maar ook aan een stand-alone-headset die zonder pc, console of smartphone functioneert. Deze versie krijgt een eigen scherm en processor en zou misschien nog dit jaar kunnen verschijnen.

Samsung bevestigt in 2016 geen 3d-tv's uit te brengen

Geen enkele tv die Samsung in 2016 uitbrengt kan 3d weergeven, bevestigt het bedrijf. Daarmee lijkt de 3d-weergave in de woonkamer een stille dood te sterven. Daarnaast brengt Samsung van de meeste nieuwe gebogen schermen ook platte varianten uit.

Rimpels in de ruimte-tijd: ze zijn er

Rimpels in ruimte-tijd bestaan echt: voor het eerst zijn zwaartekrachtsgolven gemeten. Hoe dit is gedaan en wat het betekent voor de wetenschap, lees je in dit verhaal.

Mozilla Firefox 44.0.2

Mozilla heeft een tweede update voor versie 44 van zijn webbrowser Firefox uitgebracht. In versie 44 wordt beter weergegeven wanneer Firefox problemen met certificaten detecteert of als er een onbetrouwbare verbinding is. Verder zal de op een systeem aanwezige h.264-decoder worden gebruikt voor het weergeven van video. Indien er geen h.264-decoder aanwezig is, zal WebM/ VP9 video-ondersteuning ingeschakeld worden. Ook is er, net als in Google Chrome, ondersteuning voor brotli-compressie over https-verbindingen. in deze update zijn verder nog de volgende problemen verholpen:

Wikimedia verwijdert Nederlandstalige Anne Frank wegens DMCA-wet

De Wikimedia Foundation heeft de Nederlandstalige versie van het dagboek van Anne Frank uit eigen beweging van zijn servers verwijderd omdat de tekst nog onder de Digital Millennium Copyright Act valt. De tekst blijft in de VS nog tot 2042 auteursrechtelijk beschermd.

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge met Exynos-soc gaan 700 en 800 euro kosten

De Samsung Galaxy S7 krijgt in de Benelux een prijs van 699,99 euro en de Galaxy S7 Edge gaat voor 799,99 euro van de hand. Beide smartphones krijgen in de Benelux de Exynos-soc van Samsung zelf. Dat blijkt uit informatie die Tweakers toegespeeld kreeg.

Wetenschappers versturen data met 1,125Tbit/s

Wetenschappers zijn erin geslaagd om data te versturen met 1,125Tbit/s, 12,5 procent sneller dan tot nu toe is gedemonstreerd. Dat gebeurde door gebruik te maken van een 'superkanaal' met in totaal vijftien kanalen om de data te vervoeren.

EA brengt pc-versie Need for Speed uit op 15 maart

Uitgever Electronic Arts maakt bekend dat de pc-versie van de reboot van Need for Speed op 15 maart verschijnt. De game kwam eind 2015 al uit op de PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie van de game heeft een unlocked framerate en kan in 4k-resolutie gespeeld worden.

Wetenschappers tonen bestaan zwaartekrachtgolven aan

Wetenschappers zijn erin geslaagd om zwaartekrachtgolven aan te tonen. Ze maakten bij de metingen gebruik van laserinterferometers in de Verenigde Staten en Italië. Niet eerder werden de minuscule rimpelingen in ruimtetijd gedetecteerd.

MediaMonkey 4.1.11.1783

Ventis Media heeft versie 4.1.11 van MediaMonkey uitgebracht. MediaMonkey is een mediaspeler met een uitgebreide lijst mogelijkheden. Zo kan het de meest gangbare audiobestanden afspelen, kunnen audio-cd's naar ogg, mp3, flac en wma worden geript en kunnen tags worden bewerkt of automatisch van internet worden geplukt. Verder schrikt het programma niet terug voor een collectie van meer dan 50.000 bestanden en kan er met een draagbare muziekspeler worden gesynchroniseerd.